Minden, amit a diszlexiáról tudnod kell

Kezdőlap
Diszlexia alapok
Diszlexia frissítő
Otthoni segítség
Iskolai segítség
Mozgásfejlesztés
Fejlesztés
Nyelvtanulás és diszlexia
Diszlexia felnőttkorban
Beszédhiba és diszlexia
Diszlexia és táplálkozás
Diszlexia szakirodalom
Diszlexia Fórum

"Győzzük le a diszlexiát!"

Ingyenes email-tanfolyam szülőknek

A tanfolyam alatt megismerkedhet a diszlexia okaival, megjelenési formáival, megtudhatja, hogyan segíthet gyermekének, hogyan fejlesztheti gyermeke képességeit otthon, és hogy ki segít Önnek diszlexia esetén. Megtudhatja, mire kell odafigyelnie, és hogy mit, és hogyan kell gyakorolnia gyermekével.  Gyermeke fejlesztéséhez nem "csak" információkat, hanem ingyenes feladatlapokat, társasjátékokat, szoftvereket is kap. Iratkozzon fel diszlexia tanfolyamunkra és ajándékba kapja

"A 10 legsürgősebb tennivaló,
ha gyermeke tanulási problémákkal küzd!"

című tanulmányunkat.
 

Név:

E-mail: 

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket: adatait senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheti ingyenes előfizetését.

 Mi áll a diszlexia hátterében?

Vissza | Fel | Tovább

Úgy tűnik, további bizonyítékokat találtak a kutatók arra a feltételezésre, mely szerint a diszlexia a hang feldolgozásának a rendellenességével áll kapcsolatban.

Az újabb bizonyítékot az agyműködésről készített nagy pontosságú felvételek szolgáltatták. A legújabb vizsgálatban az olvasási nehézségekkel nem küzdő gyerekek, vagyis a kontroll csoport tagjai, amikor megpróbáltak különbséget tenni hasonlóan ejtett hangok között, akkor a bal agyfélteke beszédközpontjában sokkal intenzívebb volt az agytevékenység, mint a jobb agyfélteke ennek megfelelő részeiben – ezek működését ma még nem ismerjük. A diszlexiás gyerekeknél viszont ugyanebben a kísérletben a jobb agyféltekei részek tevékenysége volt az erősebb, kis késedelem után, éspedig minél súlyosabb volt a zavar, annál erősebb volt ez a tevékenység. A korábbi kísérletekben ugyanilyen rendellenesen reagáltak a diszlexiás gyerekeknél ezek az agyterületek olvasás közben is. A feltételezések szerint ez akadályozza a hasonló hangzók feldolgozását mind az írott, mind a hallott szövegben. Amerikában egyébként a diszlexia valamilyen formája az iskolás gyerekek mintegy 17 százalékánál jelentkezik, és megmaradhat felnőttkorban is. Az olvasáskutatók egyébként már régóta gyanították, hogy az olvasási zavar okát az agyban kell keresni, éspedig elsősorban a hallott hangok feldolgozásában.

Vissza | Fel | Tovább

 

 

Az oldalt szerkeszti: Kazal Kolos
Email: iroda@varazsbetu.hu