Minden, amit a diszlexiáról tudnod kell

Kezdőlap
Diszlexia alapok
Diszlexia frissítő
Otthoni segítség
Iskolai segítség
Mozgásfejlesztés
Fejlesztés
Nyelvtanulás és diszlexia
Diszlexia felnőttkorban
Beszédhiba és diszlexia
Diszlexia és táplálkozás
Diszlexia szakirodalom
Diszlexia Fórum

"Győzzük le a diszlexiát!"

Ingyenes email-tanfolyam szülőknek

A tanfolyam alatt megismerkedhet a diszlexia okaival, megjelenési formáival, megtudhatja, hogyan segíthet gyermekének, hogyan fejlesztheti gyermeke képességeit otthon, és hogy ki segít Önnek diszlexia esetén. Megtudhatja, mire kell odafigyelnie, és hogy mit, és hogyan kell gyakorolnia gyermekével.  Gyermeke fejlesztéséhez nem "csak" információkat, hanem ingyenes feladatlapokat, társasjátékokat, szoftvereket is kap. Iratkozzon fel diszlexia tanfolyamunkra és ajándékba kapja

"A 10 legsürgősebb tennivaló,
ha gyermeke tanulási problémákkal küzd!"

című tanulmányunkat.
 

Név:

E-mail: 

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket: adatait senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheti ingyenes előfizetését.

Diszlexia ellen számítógépjáték 

Vissza | Fel | Tovább

Finn pszichológusok olyan programot fejlesztettek ki gyerekek számára, amely az olvasáshoz szükséges agyi funkciókat gyakoroltatja.

A diszlexia egy különös veleszületett adottság, amely végletesen megnehezítheti, hogy valaki felismerje a betűket, amelyek nagyobb kupacokban szavakat és mondatokat alkotnak. A diszlexia rendkívüli módon megkönnyíti a kudarcélményhez jutást, például általános iskolában ritkának számító "háttehülyevagykisfiam"-ot. Az írást és olvasást akadályozó diszlexia azonban egyáltalán nincs összefüggésben a szellemi képességekkel: Whoopi Goldberg, Winston Churchill, Albert Einstein és sok más híres ember küzdött ilyen problémákkal.

A tudomány egyelőre nem ismeri pontosan, mi okozza a diszlexiát. Az elfogadott magyarázat szerint a hang és kép összekapcsolásának zavarát az agyféltekék tevékenységének szinkronizációja okozza.

Segít a játék

Finn kutatók kifejlesztettek egy olyan játékos programot, amelynek segítségével edzhető az agykéreg olvasásért felelős része.

"Ez a program nagyon egyszerű, könnyen használható és könnyen alkalmazható bármilyen nyelvhez. Tapasztalataink szerint általában véve javítja az olvasáskészséget, javította a beszédhangok feldolgozását" - mondta Teija Kujala asszony, a helsinki egyetem kognitív agykutatási tanszékének vezetője a BBC-nek.

A legfeljebb hétéves korú gyerekeknek ajánlott játék valóban egyszerű: a játékos egy dallamot hall, a monitoron ezzel párhuzamosan az egyes hangokhoz tartozó különböző négyszögek jelennek meg. A gyerek feladata, hogy a dallam utolsó hangjánál nyomja le a szóközt a billentyűzeten - ha eltalálta a dallam végét, egy mosolygós arc jelenik meg.

A programot egy finn speciális iskola huszonnégy tanulója tesztelte. A játékot használó gyerekek olvasási pontossága kimutathatóan javult, és pár esetben gyorsabban is olvastak.

Vissza | Fel | Tovább

 

 

Az oldalt szerkeszti: Kazal Kolos
Email: iroda@varazsbetu.hu