Minden, amit a diszlexiáról tudnod kell

Kezdőlap
Diszlexia alapok
Diszlexia frissítő
Otthoni segítség
Iskolai segítség
Mozgásfejlesztés
Fejlesztés
Nyelvtanulás és diszlexia
Diszlexia felnőttkorban
Beszédhiba és diszlexia
Diszlexia és táplálkozás
Diszlexia szakirodalom
Diszlexia Fórum

"Győzzük le a diszlexiát!"

Ingyenes email-tanfolyam szülőknek

A tanfolyam alatt megismerkedhet a diszlexia okaival, megjelenési formáival, megtudhatja, hogyan segíthet gyermekének, hogyan fejlesztheti gyermeke képességeit otthon, és hogy ki segít Önnek diszlexia esetén. Megtudhatja, mire kell odafigyelnie, és hogy mit, és hogyan kell gyakorolnia gyermekével.  Gyermeke fejlesztéséhez nem "csak" információkat, hanem ingyenes feladatlapokat, társasjátékokat, szoftvereket is kap. Iratkozzon fel diszlexia tanfolyamunkra és ajándékba kapja

"A 10 legsürgősebb tennivaló,
ha gyermeke tanulási problémákkal küzd!"

című tanulmányunkat.
 

Név:

E-mail: 

Adatvédelem: Mi is utáljuk a kéretlen leveleket: adatait senkinek nem adjuk ki, és bármikor megszüntetheti ingyenes előfizetését.

 Egyre több a diszlexiás gyerek

Vissza | Fel | Tovább

  A terápiák 12-13 éves korig hatékonyak

Tudunk már róluk, de hogy mit kezdjünk velük ..., hát ez azért egy nehéz kérdés.

Egy friss felmérés szerint egy év alatt megduplázódott Baranyában az írás - olvasási problémákkal küzdő középiskolások száma.
A pécsi Nevelési Tanácsadó vezetője szerint a gyerekek 10 - 15 százaléka küzd a diszlexiával és a diszgráfiával, de a felismert esetek még korántsem fedik a tényleges helyzetet. A figyelmeztető jeleket már az óvodában észlelni lehet, és csak Pécsett ma már több mint száz óvodapedagógust képeztek ki arra, hogy segítsenek ezeknek a kicsiknek. Ha mégsem tudják orvosolni a bajt, vagy a szülők és pedagógusok nem lépnek időben, akkor bizony, gyerek-életek mehetnek tönkre a kiközösítés, és nem egyszer a tanári hozzáállás miatt.

Benkő Vanda, a Pécsi Nevelési Tanácsadó vezetője elmondta: "Ma már sokkal többet tudunk ezekről a tanulási zavarokról, részfunkció-zavarokról - ma már a köztudatban is benn van a diszlexia, diszgráfia, illetve a diszkalkulia (a számolási képességekben jelentkező zavar) fogalma. Sokkal több a hozzánk kerülő vizsgálandó tanuló. Tehát korábban is jönnek, többen is jönnek, nyilván többet tudunk diagnosztizálni. Amit én kicsit hiányosnak érzek, hogy tudunk már róluk, de hogy mit kezdjünk velük azonkívül, hogy netán bizonyos tantárgyakból felmentést tudunk adni... hát ez azért egy nehéz kérdés. A gyógypedagógiai szintű fejlesztő terápiák az agy plasztikussága miatt tizenkét-tizenhárom éves korig hatékonyak. De ez nem azt jelenti, hogy valakivel ha tizenhárom éves korban elkezdjük, akkor csodákat lehet művelni. Nyilván minél előbb észrevesszük, minél előbb elkezdődik a fejlesztő terápia (én ezt körülbelül a nagycsoportos óvodás korra, kisiskolás korra tenném), annál jobb a prognózis."

Dezsényi Péter

Vissza | Fel | Tovább

 

 

Az oldalt szerkeszti: Kazal Kolos
Email: iroda@varazsbetu.hu